Кампании

За нас

Акредитация

СНЦ Веста е организация с нестопанска цел, акредитирана, с лиценз на Министерство на правосъдието №154/11.05.2015г. съгласно Хагската конвенция за защита на децата и сътрудничество в областта на международните осиновявания за САЩ, Великобритания, Испания, Италия, Франция, Германия, Швеция, Кипър, Гърция, Кaнада, Нидерландия, Люксембург, Ирландия, Белгия, Малта, Нова Зеландия, Австрия и Швейцария.

 

Нашата мисия

Вече повече от 20 години ние помагаме на изоставени деца да намерят постоянен дом и семейство, водим активна застъпническа дейност за защита интересите на децата настанени в институции и правото им да имат семейство, и развиваме широка хуманитарна дейност.

От началото на дейността ни до сега, ние помогнахме на много деца да намерят своето семейство и да израснат чувствайки обичани и щастливи, а усмивките, които виждаме на лицата им са най-голямата награда, която можем да получим.

Ние познаваме добре осиновителната процедура, нуждите на децата, трудностите, с които те се сблъскват, емоциите през които преминават осиновителите и сме готови да окажем необходимата подкрепа, за да направим осиновителния процес възможно най-лесен за всички.

Ние сме отдадени на мисията да помагаме на изоставените деца и дълбоко вярваме, че всяко дете има нужда от любов и подкрепа, каквато само постоянното семейство може да му даде и знаем, че заедно с вас, можем да променим съдбите на много деца.

Децата със специални нужди и децата на по-висока възраст без родители заемат специално място в нашите сърца и за тях ние полагаме специални усилия, вярвайки, че някъде по света тяхното семейство ги чака. Научете повече за програмата ни за чакащи деца като натиснете тук.

 

Нашият екип

Милена Георгиева

Председател и основател

Милена е Магистър по право с 15 годишен опит като адвокат в областта на семейното право. Тя е процесуален представител на семействата в Съда и активен застъпник за правата на децата. Милена работи активно през годините за подобряване на детската грижа в България, за приемане на промените на Семейния кодекс и вторичното законодателство и за въвеждането на облекчена процедура за осиновяване на деца със специални нужди.

Петко Николаев

Административен директор

Петко е част от екипа на Веста от създаването на сдружението и има огромен опит в областта на международното осиновяване. Петко владее английски и италиански език и взема активно участие във официалните международни срещи на Веста с осиновителни агенции, представители на Централни органи и заинтересовани неправителствени организации.

Петко е участвал в стартирането и изграждането на международните програми на Веста и следи за администрирането на хуманитарните проекти.

 

Деляна Григорова

Програмен мениджър за Италия 

Деляна се присъединява към Веста през 2006 г. Деляна е педагог и още като студентка, започва активна работа с деца. Деляна полага изключителни усилия по програмата за чакащи деца на Веста. Тя посещава всички деца със специални нужди, за които Веста се опитва да намира семейства и изготвя допълнителни и подробни доклади за тяхното развитие. Деляна владее английски и италиански.

 

Пламена Николова

Програмен мениджър за САЩ и Италия.

Пламена е бакалавър по Българска филология с придобита педагогическа квалификация. Тя завършва магистратура по визуални изкуства във Финландия. Владее английски, италиански и френски език. Пламена е програмен мениджър за САЩ и Италия  като взема участие в международни конференции и събития.

 

Анна Попова

Програмен координатор за Франция и Германия

Анна  владее английски, френски и немски език.Тя е част от екипа ни пт 2015г. Сега Анна взема активно участие като представител на Веста по време на пътуванията на нашите семейства в България и при комуникацията и общуването им при срещите им с децата.

 

Симона Димова

Програмен координатор за Франция 

Симона е завършила езикова гимназия и е отскоро активен  застъпник на нашите семейства от Франция. Тя участва в ежеднвната дейност на Сдружението и в конукацията с нашите чуждестранни партньори. Към момента тя завършва своето висше медицинско образование и помага и за програмата за 'Чакащите деца".


Мирена Гуглева

Програмен координатор за Канада и Ирландия

Мирена е завършила висше образование по Философия, Педагогика и Психология. Тя участва  в ежеднвната дейност на Сдружението и в конукацията с нашите чуждестранни партньори, както и активно пътува и придружава семейства по време на техния престой в страната. 

 

Кристина Александрова

Програмен координатор за Испания

Кристина е завършила Испанка филология. Владее английски и испански. Работи с Веста от края на 2015г. като взема активно участие в цялостната дейност на сдружението на територията на България. Още от началото тя е участвала и в международни срещи на сдружението. 

 

Симона Хой

Програмен координатор за Испания и САЩ

Симона е завършила гимназия със специалност "компютърни науки", а след което е взела и бакалавърска степен по География. Тя е в нашия екип от 2015 и е силен застъпник на нашите кандидат-осиновители от Испания и САЩ. 


Мирослава Петрова

Координатор за  Програмата за "Чакащите деца"

Мирослава е завършила Психология. Тя е в нашия екип от 2018г. и е активен застъпник на "чакащите деца" в България. Тя участва в ежедневната комуницация с нашите партньори и придружава осиновители по време на престоя им в страната.

 

Христина Иванова

Програмен координатор за хуманитарните проекти 

Христина в момента завършва Португалска филология. Тя е важна част от екипа ни и се занимава с ежедневната комуникация с институции, придружаването на пътуващи семейства, както и участва в хуманитарните проекти и дарителски кампании на Веста.