Кампании

За нас

Акредитация

СНЦ Веста е организация с нестопанска цел, акредитирана, с лиценз на Министерство на правосъдието №154/11.05.2015г. съгласно Хагската конвенция за защита на децата и сътрудничество в областта на международните осиновявания за САЩ, Великобритания, Испания, Италия, Франция, Германия, Швеция, Кипър, Гърция, Кaнада, Нидерландия, Люксембург, Ирландия, Белгия, Малта, Нова Зеландия, Австрия и Швейцария.

 

Нашата мисия

Вече повече от 15 години ние помагаме на изоставени деца да намерят постоянен дом и семейство, водим активна застъпническа дейност за защита интересите на децата настанени в институции и правото им да имат семейство, и развиваме широка хуманитарна дейност.

От началото на дейността ни до сега, ние помогнахме на много деца да намерят своето семейство и да израснат чувствайки обичани и щастливи, а усмивките, които виждаме на лицата им са най-голямата награда, която можем да получим.

Ние познаваме добре осиновителната процедура, нуждите на децата, трудностите, с които те се сблъскват, емоциите през които преминават осиновителите и сме готови да окажем необходимата подкрепа, за да направим осиновителния процес възможно най-лесен за всички.

Ние сме отдадени на мисията да помагаме на изоставените деца и дълбоко вярваме, че всяко дете има нужда от любов и подкрепа, каквато само постоянното семейство може да му даде и знаем, че заедно с вас, можем да променим съдбите на много деца.

Децата със специални нужди и децата на по-висока възраст без родители заемат специално място в нашите сърца и за тях ние полагаме специални усилия, вярвайки, че някъде по света тяхното семейство ги чака. Научете повече за програмата ни за чакащи деца като натиснете тук.

Нашият екип

Милена Георгиева

Председател и основател

Милена е Магистър по право с 15 годишен опит като адвокат в областта на семейното право. Тя е процесуален представител на семействата в Съда и активен застъпник за правата на децата. Милена работи активно през годините за подобряване на детската грижа в България, за приемане на промените на Семейния кодекс и вторичното законодателство и за въвеждането на облекчена процедура за осиновяване на деца със специални нужди.

Петко Николаев

Административен директор

Петко е част от екипа на Веста от създаването на сдружението и има огромен опит в областта на международното осиновяване. Петко владее английски и италиански език и взема активно участие във официалните международни срещи на Веста с осиновителни агенции, представители на Централни органи и заинтересовани неправителствени организации.

Петко е участвал в стартирането и изграждането на международните програми на Веста и следи за администрирането на хуманитарните проекти.

 

Деляна Григорова

Програмен мениджър за Италия и Гърция

Деляна се присъединява към Веста през 2006 г. Деляна е педагог и още като студентка, започва активна работа с деца. Деляна полага изключителни усилия по програмата за чакащи деца на Веста. Тя посещава всички деца със специални нужди, за които Веста се опитва да намира семейства и изготвя допълнителни и подробни доклади за тяхното развитие. Деляна владее английски и италиански.

Пламена Николова

Програмен мениджър за САЩ, Италия, Ирландия и Швеция.

Пламена е бакалавър по Българска филология с придобита педагогическа квалификация. Тя завършва магистратура по визуални изкуства във Финландия. Владее английски, италиански и френски език. Пламена е програмен мениджър за САЩ, Италия и Швеция като взема участие в международни конференции и събития и работи активно по хуманитарните проекти на Веста.

Анна Попова

Програмен мениджър за Франция и Германия

Анна  владее английски, френски и немски език. Тя има дългогодишен опит в работа в и извън България.  Сега Анна взема активно участие като представител на Веста по време на пътуванията на нашите семейства в България и при комуникацията и общуването им при срещите им с децата.

 

Симона Старирадева

Програмен мениджър за Канада, Англия, Австралия и Нова Зеландия

Симона е завършила английска гимназия, след което е завършила и икономически университет. Владее английски език и е важна част от екипа  в офиса, занимаващ се с ежедневна комуникация с клиенти и институции.

 

Кристина Александрова

Програмен мениджър за Испания

Кристина е завършила Испанка филология. Владее английски и испански. Работи с Веста от края на 2015г. като взема активно участие в цялостната дейност на сдружението на територията на България. Още от началото тя е участвала и в международни срещи на сдружението. 

 

Симона Хой

Координатор по хуманитарни проекти

Симона е със завършена диплома по география. Тя е важна част от екипа ни, който се занимава с ежедневната комуникация с институции, придружаването на пътуващи семейства, както и участва в хуманитарните проекти и дарителски кампании на Веста


Анелия Кузева

Стажант

Анелия е стажант във Веста и понастоящем студент по медицина. Тя владее английски и италиански език и помага с административните задължения, архивирането и следи за своевременното получаване на следосиновителната информация.

 

Иво Петров

Координатор логистика

Иво е част от екипа на Веста от края на 2015 година. Неговата основна роля е в организация на работата със семейства по време на тяхното пътуване в България.